söndag 29 juli 2007

Heldagsutflykt

I dag har vi varit på en heldags utflykt till Rayong, och till Mae Pim där bekanta från vår hemmaby i Sverige,
Rävlanda, hållerpå att bygga hus. Mycket att se längs vägen, och fina stränder som sjuttsicken :-) Hittade dock inte området där de bygger hus, men det är en annan femma. Fick se mycket fint ändå. Väl hemma plumsade vi i poolen, och senare lagade vi fläskfilé med jodnötsås och wokade grönsaker, väldigt nöjd efter dag med nya upplevelser!

Sola hemma, och frukost i trädgården

Här försöker jag skapa en liten solbränna innan vi skall hem ;-) Vi har gjort så mycket annat, utflykter och äventyr så det har inte precis varit solat vi gjort så mycket.....men skönt är det att ligga vid sitt lilla hus på terassen och pressa en stund...fast man måste hoppa i poolen var femte minut för att klara det :-O Glada varma barn tar en paus inne i huset mellan varven i poolen Frukost i sitt eget hus...det är gott...pappa Anders gör äggstanning nästan morgon..mmmm...med rostat bröd och medhavd svensk kaviar...
mmm det är gott det. Här sitter de goa barna...och njuter av livet. Men det gäller att hoppa i poolen mitt i frukosten, annars får man värmeslag...trots att klockan bara är nio på morronen.

torsdag 26 juli 2007

Glassbilen och annat

Här har vi glassbilen som kommer ett par gånger per dag på vår lilla gata. Glassfarbrorn vet att det alltid ger utdelning att komma till oss :-) På supermarket kan man leka med roliga saker medan mamma och pappa handlar!!

Marknad, frisörbesök och åskoväder

Hej! Vi har haft världens konstigaste väder senaste dagarna, plötsligt kommer det åska, blixtrar och himlen öppnar sig. Elektriciteten, telefonerna, internet och vårt vatten har lagt av, eller kommit och gått. Vi har fått halva sms från Sverige, och sms som är försenade med flera timmar. När strömmen lägger av är det inte så kul, ingen aircondition eller Pippi LÅngstrump på tv haha. Ovädret kommer oftast väldigt plötsligt, det bara smäller till. Men regnet som kommer är varmt och härligt, och i luften också. Däremellan är det soligt som vanligt. Hugo har övervunnit sin största rädsla - att klippa håret! Han har ju pga sin autism annorlunda perception , och inte sällan upplever dessa barn att det gör ont att klippa sig. Hemma har vi klippt snabbt under skrik, bara för att skall kunna se eller slippa det värsta tjocka håret. Och nu har hanalltså gått till friören!!!!! Helt underbart att se hans enorma utveckling!! Markanden här i BangSare är kul, här finns det mesta att köpa. Till och med små kaninungar.

söndag 22 juli 2007

Vårt kök

Lovade en kompis att lägga in fler köksbilder - här kommer de!

Mer från oss

Bilder från huset igen, från baksidan och framsidan samt gaveln med köksingången Felicia står vid muren framför vårt hus. Snart skall det anläggas en trädgård här. De jobbar för fullt! Och....Felicia jagar kokosnötter

Hälsningar igen

Hallen Cornelia väntar på lunch! :-) Huset Izza stylar sug för en kväll på stan med pappa Strandbus

23 JULI bilder igen

Det blir en härlig dag på stranden här i Bang-Sare igen. Vi går upp till hotellet och betalar ett litet inträde samt äter något till lunch, så får vi svalka oss i deras fantastiska pool..... Barnen leker och badar och bara njuuuuter. En lunch i skuggan är aldrig fel. Särskilt inte med kritvit strand och fint vatten i bakgrunden. Och så kokospalmer förstås. Felicia tjatar om sina kokosnötter varje dag. Hon plockar, dricker ur mjölken och äter...och äter...Tröttnar hon aldrig tänker vi. Vi har varit här i sju veckor snart tror jag.

22 Juli är det idag...bilder...bilder

Heeeej! Åh vad kul att höra ifrån så många vänner på mail, sms och på kommentarer på vår blogg! Känns inte som att vi är så långt borta helt plötsligt! Vi har varit på stranden, fixat lite med huset, och träffat lite trevliga människor här nere senaste dagarna. Cornelia, Hugo och Felicia leker jättebra i området med de thailänska barnen som bor i bygg-campen. Hugo är ute och cyklar själv, det går att lita på honom här nere på ett helt annat sätt än hemma konstigt nog. Hemma rymmer han så fort han kommer utanför tomten. Men det är klart, här finns ju också grindar, murar och en vakt som sitter vid en bom och inte släpper in eller ut någon som inte skall :-) I går var han ute och cyklade i en halvtimma, och vi sprang och tittade i fönstren. Han pratar som bara den. Även Cornelia pratar och pratar nu. Linus åkte på semesterns första riktiga magsjuka inatt - inte kul. Izza och Línus var ute och åt på en liten mysig restaurant nere byn. Kanske var det inte riktigt hygieniskt, eller så är det nån bacill som hoppat på. Våran strand här i Bang-Sare är favoritstället. Nära hem. Tar ungefär 8-10 minuter att gå dit från huset. Med moppe är man där på två röda. Vårt sovrum, nu har tavlan kommit upp också. Idag monterar Anders högtalare på utsidan, så man kan ligga och bubbla, titta på stjärnhimlen på kvällen och svepas in i lite härlig musik också. Vardagsrummet och hallen blev ljus och stor. Skönt att få klinkers runt hela huset och slippa dra in massa sand och jord. Idag när vi kom från stranden var all disk uppdiskad, golven blänkande och huset i fint skick. Vi betalde en städerska idag - kostade bara 40 :-.... Annars är livet här härligt, varmt och avkopplande. Fast ibland längtar vi efter lite dagis och skola hehe....Kramar till er alla!

torsdag 19 juli 2007

Bada

Det skall va gott att leva annars kan det kvitta :-)

Marielle åker Harley :-)

Marielle åker hd...

Bubbla utomhus är sköööönt

Lite fler bilder från framsidan på huset och på vår lilla bubbelpool :-)

Vårt fina hus.........

Idag har vi haft strålande sol och 39 grader i skuggan. En underbar dag, vi har fått vattenpump och vattentank monterade, så n är det fart på alla grejer ;-) Dessutom har vi haft lite inflyttningspartaj med kompisar från Mölnlycke som också har hus här nere. Mysigt!
Vi har även fått trädgården nästan klar med ananasträd, bananträd, kokospalmer och vackra blommor. Nu är det verkligen klart - och känns väldigt hemma. LInus sade dag: - Tänk mamma. Alla sade att jag skulle ha hemlängtan efter typ två veckor. Och nu har vi varit här i sex veckor, och jag vill inte hem!
Nu har vi fått en ny kamera - oj vad kul! Här kommer lite bilder från vårt hus.

måndag 16 juli 2007

Hemmaliv i Thailand

Nu känner vi oss riktigt hemma i vårt hus :-) Arbetarna har gjort sitt arbete färdigt på utsidan och nu är det så gött att kunna stänga grindarna och bara vara hemma! Stranden får man också besöka ofta. Vi tycker den är så fin!