fredag 10 augusti 2007

Hemma igen - farväl Thailand

Flygresan hem gick förvånansvärt bra, trots sen avgång höll barnen sig vid gott mod. Och somnade som små stockar efter start :-) Thai Airways är dunderbra, vi fick all hjälp som tänkas kunde för att det skulle bli enkelt för Hugo. Till exempel slapp vi vänta i köer, och fick alltid först gå på planet, först fick vi maten till barnen med mera... Farväl alla vackra stränder och öar. Farväl alla underbara människor , all god mat och vårt fina hus. Vi kommer snart tillbaka, sade Hugo till huset och cykeln och till elefanterna. Och det gör vi hoppas vi alla. Änglarna vakade över oss under hela tiden. Vi har fått vara så gott som friska och allt har gått precis så som det var tänkt. Hej då bubbelbad på kvällarna i 30 gradigt vatten :-)
Nu har vi sagt farväl till vårt underbara paradis. Det var med blandade känslor vi stängde dörren till huset och åkte till flygplatsen. Den här resan har betytt så oerhört mycket för oss i familjen, allihop.
Vi har fått lära oss så mycket saker! Vi har fått tid tillsammans, på det vackraste stället på jorden enligt oss. Och att få sånt fint välkomnade som vi fick när vi kommit hem
Snälla grannar som klippt häcken, vädrat och hållt koll på huset
Snälla släktningar som sett till att allt funkat med räkningar och allt annat ( farmor tack för all hjälp att reda ut all vår post och annat kul)
Mat i kylen!!!!!!!!! UUUUUUUUUUnderbart med bregott och svensk mjölk. Och så ostbågar!!!
En snäll och efterlängtad dagisfröken som stod på flygplatsen med favoritgodis som Hugo och de andra barnen saknat ( Djungelvrål, zootablettask...)
Samt tusen andra saker som gör att man känner sig välkommen hem av vänner och släktingar.
Och vad vi skall njuta i kväll när vi sätter oss i soffan och får se på nyheter!!!
Bloggen lever vidare. På ett eller annat sätt.
För det här var ju bara början på äventyret.....Det finns alltid plats för nya drömmar, och de har redan börjat värma upp oss i den kalla sommaren som mötte oss idag.....
Kram!

tisdag 7 augusti 2007

2 dagar kvar......

Snart är det dags att lämna detta underbara landet :-)...och åka hem till nästa underbara hem

Snart hemma igen :-)

Här ser ni en glad tjej som varit ute och cyklat i området på sin fina cykel. Hon vet att det vankas både glass och bubbel i poolen nu :-) Det är gudagott i 40 graders´värme som vi haft de sista dagarna. Idag regnar det - ingen sol alltså :-( , men varmt som bara den är det ju ändå.... Matplats i köket och hall och vardagsrum.
Tv-hörnan med den trevliga lilla soffan ;-)
Vi saknar verkligen vår stora soffa i Sverige nu :-)

torsdag 2 augusti 2007

2 Augusti...redan???!!

Hej hopp Hopp och Hej Nu var det några dagar sedan vi skrev. Vi har haft fullt upp med allt praktiskt som skall fixas innan hemresan!! Att se till att någon vattnar i trädgården, sköter om poolen, se till att någon betalar el och vattenräkningar här medan vi är i Sverige...ja you name it. Dessutom var vi tvugna att åka till Immigration office för att förlänga våra visum som gik ut i går. Bara det var en upplevelse med 5 barn i 40 graders värme...Ta kort, fylla i papper, vänta...vänta..vänta.... Och allt tar ju som bekant mycket längre tid i Thailand än i Sverige. Vi har oxå vart hos elefanterna igen, små barnen tjatar och tjatar och tycker det är så roligt när elefanterna äter minibananer ur deras händer. Vi har också haft besök av två svenska familjer som köpt hus i vårt område och som hört om vårt kök, pool och inrednning - och ville ha lite tips och hjälp kring allt detta. De har nu beställt en likadan pool som oss :-) och fått kontakt med vår kökssnickare. Vi har nu många svenska familjer i vårt område! Idag är det precis sex månader sedan som jag slutade röka! Vad fort tiden går egentligen! Men tyvärr har vi bara en dosa snus kvar, och en vecka tills vi kommer till Sverige. Lite halvpanik. Min käre pappa har skickat sex dosor i ett litet paket som ännu lyser med sin frånvaro. Anders har pratat med sin kompis i Pattaya som berättade att man kan köpa snus hos en svensk här nere. Men då är det dyrt som attan förståss;-) Jag tror paketet kommer fram idag när vi behöver det. Det gäller att inte tappa tilliten till att allt är precis i sin ordning, och att allt kommer att lösa sig på bästa vis. Vi har också varit på stranden och badat, legat vid vår egna lilla pool och vi bara njuter av de sista dagarna paradiset Thailand. Snart skall vi hem till vårt paradis i Sverige, och det skall bli väldigt skönt det också på många vis. Träffa alla goa vänner och släktningar igen!! Men vilken resa detta varit, så nära vi kommit varann i familjen och verkligen fått tid med varandra allihop. Det är få förunnat att få uppleva detta vi gjort , vara i Thaialnd under så lång tid tillsammans. Vi får leva länge med alla underbara minnen vi har med oss hem när hösten kommer....Marknad måste man också gå på såklart. Det är verkligen ett måste. Åtminstone om man heter Izza och LInus;-) Kram på er alla!!!!!!

2 aug

felicia...och så cornelia....och vår superfina bänkskiva i köket i svart marmor med guld i .....

Hemma hos oss i Thailand

Fler bilder kommer här :-)