måndag 28 maj 2007

Nu så....

Idag kom det nya bilder.

Det är alltid lika spännande!

Teglet skall på nu, de började i dag och skall enligt planerna varaklart om två dagar. Då skall innertaken gipsas och sedan skall våra fina stengolv läggas.

Muren mot risfältet / djungeln :-D är nu klar. Området är ju inhängnat med 24 timmars bevakning, och vårt hus är det sista. Framför oss är det tänkt att det skall bli ett grönområde, lite pakliknande och 50 meter bort ett Clubhus med stor gemensam pool, samt gym och liten närbutik. Det skall bli otroligt spännande och se hur vårt område utvecklas!

I vår lilla by finns det inte så mycket turism. Vi bygger i ett område där detbor två svenska familjer till, sen är det belgrare och thailändare. En norrman, och visst nån från Australien. Vår granne ( vi är fyra hus på vår gata ) är från Belgien men har bott i Thailand i tjugo år. Han är delägare i det störtsa hotellet i Jomtien som ligger tio minuter med bil från vårt hus.

Jomtien Beach är känd för att ha fin sand, rikligt med turister och ett kul nattliv :-D för de som orkar och vill. Vår granne var mycket entusiastisk till att vi skulle bygga tre hus från honom. Han höll som bäst på att bygge en helt otrolig pool när vi var ner för att köpa tomten och beställa huset. Jag bara måste visa er bilden från hans poolbygge.....vattenfall och grejer..... Så säger han

" Oh, so You have 5 children! Nice! They are welcome every day! "

Han fortsatte och sade " Om ni inte bygger pool, och den stora gemensamma dröjer så får de komma och bada så mycket de vill i min pool"

Anders och jag tittade på varandra ett par korta ögonblick, och han väste i mitt öra

" DET tror jag inte han säger när de gör "kanonkulan" från hans bro..."

Höll på att kissa på mig av flabb, såg spektaklet framför mig.....

Hur som helst.

I vår lilla fiskeby finns det helt otroliga skaldjursrestauranger. Man sitter ut på piren, och går in och väljer skaldjuren från antingen ett saltvattensakvarium ( dagsfärska såklart) eller ur kyldiskar där de ligger på krossad is...Sen säger man hur man vill ha dem....Vitöksfrästa tigerräkor med wokade grönsaker....mmmm

Annst som finnsi byn är ett helt otroligt tempel. Man tror man är i ett sagoland. Kupoler och tinnar och torn av guld....

Sen är det bara en fotbollsplan ( tur ) och stranden. Affärer med mat och lite småshopping. Restauranger och små barer.

Vill man till en hypermodern storstad med otroligt mycket aktiviteter, riktigt bra uteliv, shopping ( där finns allt! ) så tar man en tuktuk till Pattaya. Det tar inte mer än 20 minuter. Där finns också tre stora sjukhus med sån hög klass att man inte tror det! Pattaya har ju fått ett sånt trist rykte i Sverige, men jag lovar att det finns inte mer prostituerade där än på Phuket.

För att ens se några prostituerade får man bege sig till de gatorna, och det är man ju inte tvungen till om man inte vill. Jag tycker mer och mer om den staden för varje gång jag är där.

Shoppingen är helt outstanding! Det finns liksom varuhus med leksaker och kläder som vi inte är i närheten här....och där inne är det aircond.....

Fick nya bilder idag som sagt och bygger går verkligen framåt. Vi vill gärna på något sätt göra något för de människor som sliter på vårt hus. De tjänar inte många kronor om dagen. Till de på kontoret köper vi någon enkel present, men till byggarna vill vi göra något annat.

Anders kom på att vi kan ringa efter en matbil och låta de äta vad de vill så betalar vi. Det är svårt när ingen talar engelska... Man kan liksom inte fråga vad de vill ha..

Matbil är poppis i Thailand. Eller matbil är det inte - det är en motorcykel med flak där de byggt upp ett litet takeawaygatukök på. Thailändarna älskar detta, det är deras mat och inte omgjord för att passa turister. Kycklingspett med stark chili...grillad hel fisk...

Oftast har de ändå inte råd att köpa därifrån, utan lagar all mat själva.

Så vi hoppas och tror att de blir lyckliga om en sån bli kommer ett par gånger och överraskar dem på bygget. ....

Nu är det dags att fortsätta med pärmen.

Håller på att göra en pärm som vi skall ha med oss, med alla adresser till olika aktiviteter, vilka öar som rekommenderas som är öde, och hur man tar sig dit. Telefonnummer till ambulans, och närmaste sjukhus. Samt bilder på allt för Hugos skull. Han blev helt lyrisk när han såg bilderna på de olika sakerna vi skall göra. Bada med delfiner, rida elefant, titta på lejon. Allt inom en kvart från huset.

Hans autism följer ju med oss till Thailand, och sina dagsscheman behöver han ha.

Sen har jag fått göra bilder på allt som " kan tänkas hända". Dvs, om vi behöver uppsöka sjukhuset ( bild på just det sjukhuset) , bilder på incheckning, säkerhetskontroll mm....

Så nu får jag sno mig. Klockan tickar.

Huset är i perfekt skick nu. Har dammat, tvättat täcken, skurat ugnar, kylar och tömt frysar. Alla saker ligger på rätt plats, och att komma hem efter nästan tre månader kommer kännas bra.

Jag sade till barnen och Anders att vi får visulalisera nu. Vi sätter in nyckeln i dörren, hemma igen efter en lång semester.

Vilket hem vill vi mötas av? Rörigt, smutsigt eller tvärtom? Gör så med era rum...se till att rummet ser ut så som ni vill att det skall se ut...vilken känsla vill ni få...?

Själv vet jag precis hur jag vill ha det.

Nu gnistrar kakel och klinkers. Skåpen är urtorkade och allt är nydiskat. Täcken, filtar och överkast doftar tvättmedel, och i taken finns ingen spindelväv.

Jag har alltså gjort en hederlig gammaldags höststädning redan nu :-)

Väl hemma igen börjar ett nytt läsår. Nya utmaningar. Och det gamla vanliga vardagslivet.

Men det är då det.

Nu är det dags för en upplevelse i kokospalmernas och de vita strändernas land.

Med min underbara familj.

Carpe Diem. Lev i ljus och kärlek.

Paradiset är en plats på jorden. Det är upp till oss var och en att se det.

Marielle

3 kommentarer:

Birka24 sa...

Hej på er alla i familjen Roempke. Vi på Birkagatan önskar er lycka till med ert nya äventyr på andra sidan klotet. Vi vet att Thailand är ett fantastiskt land och vi hoppas att ni får en fantastisk sommarupplevelse. Det ska bli spännande att få vara med er under tiden. Ha det nu så bra!! Många kramar från oss alla!!

Familjen Tranberg sa...

Hej på er!
Hörde att det var varmt och skönt i Thailand nu. Här är det 28,8 grader idag, inte så tokigt heller. Väntar på att ni skriver snart! Kram på er

Familjen Tranberg sa...

Hej på er!
Väntar spänt på att ni ska skriva i bloggen. Läste att det var varmt och skönt. Härligt för er! Vill ni bli uppdaterade så är det 28,8 grader här i lilla Sverige idag, inte så tokigt det heller.
Kram från oss